Hou jij van museale collecties en ben je graag bezig met het nauwkeurig beschrijven daarvan? Heb je er plezier in om belangrijke documenten op te stellen? Vind je het belangrijk dat collecties online te zien zijn en vind je het leuk om anderen van informatie te voorzien?

Dan ben jij onze nieuwe MEDEWERKER REGISTRATIE!

Het Zeeuws Museum bevindt zich aan het Abdijplein in het centrum van Middelburg. Je ontdekt er de onverwachte kanten van Zeeland: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, porselein en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. De collecties worden daarnaast veelvuldig uitgeleend aan andere musea en zijn onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.
Het team tentoonstellingen en collectie organiseert jaarlijks meerdere tentoonstellingen en draagt zorg voor het beheer en behoud van de collecties. Het team zorgt er ook voor dat de collecties online te zien zijn voor het publiek. Binnen de organisatie zijn de lijnen kort en werken zelforganiserende teams nauw samen. Het Zeeuws Museum is een lerende organisatie en zet zich in voor een inclusieve samenleving. 

Ons team tentoonstellingen en collecties is per 1 maart 2020 op zoek naar een MEDEWERKER REGISTRATIE voor 24 uur per week. 

Jouw werkzaamheden

  • Registratie van objecten, foto’s en documentatie in Adlib;
  • Beheer van bibliotheek en (digitale) archieven;
  • Verzorgen van de bruikleenadministratie en -overeenkomsten;
  • Verstrekken van informatie over de collectie aan derden.

Wij bieden

Je werkt in een klein team met gedreven collega’s, die met plezier samenwerken aan innovatieve tentoonstellingen en programma’s. De werkzaamheden starten op detacheringsbasis en de cao provinciale sector is van toepassing. Het salaris bedraagt (bij een werkweek van 24 uur) minimaal € 1.595,57,- en maximaal € 2.279,37,- bruto per maand (salarisschaal 8) met daarnaast een Individueel Keuzebudget van 22,37% van het bruto salaris. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelen en geven je daarvoor de mogelijkheden. 

Wij wensen

De registratie van collectie is een belangrijke taak van het museum en vergt een grote nauwkeurigheid. Het is belangrijk dat je dienstverlenend bent ingesteld, graag samenwerkt en goed kunt plannen en organiseren. Je neemt het initiatief als je ziet dat iets kan worden verbeterd en je levert juridische documenten graag foutloos aan. Je hebt kennis van en ervaring met het registreren van collecties in Adlib en bruikleenverkeer. Je hebt ervaring met SPECTRUM of een vergelijkbare systematiek. We vragen hbo werk- en denkniveau en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Caroline van Santen, via vacature@zeeuwsmuseum.nl.
Je sollicitatiebrief en cv kun je tot en met 1 december 2019 sturen aan Caroline van Santen, via vacature@zeeuwsmuseum.nl onder vermelding van “sollicitatie medewerker registratie”.
(de termijn van reageren is inmiddels verstreken)

Een persoonlijkheidsonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.