Het is onze missie om kunst en erfgoed in te zetten voor een veerkrachtige samenleving waarin iedereen ertoe doet. We zetten onze kennis, het gebouw en de collectie in om mensen te verbinden, elkaar te ontmoeten, uit te dagen en te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en dragen zo bij aan een veerkrachtige samenleving.

Het Zeeuws Museum vind je in de historische abdij in het centrum van Middelburg. Ooit heeft Willem van Oranje hier zelfs kantoor gehouden. De zeer uiteenlopende collectie toont een kant van Zeeland die je niet verwacht. Van wereldberoemde wandtapijten en bijzondere streekdrachten tot archeologische vondsten en schilderijen. Maar ook een rijke collectie porselein en wonderlijke objecten, die Zeeuwen van verre reizen meenamen, wordt getoond. We laten deze voorwerpen vaak zien in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. Daarbij werken we voortdurend samen met kunstenaars en (mode)ontwerpers om zo ook nieuwe kaders te scheppen voor de collectie. Het Zeeuws Museum staat midden in de samenleving met projecten als Onvergetelijk Zeeuws Museum en eenZM, waarbij we altijd op zoek gaan naar regionale maatschappelijke partners.

WAT GA JE DOEN?

We zijn een kleine maar ambitieuze organisatie. Je maakt deel uit van het (zelforganiserende) team publieksontvangst en veiligheid dat uit zes medewerkers bestaat. Jij zorgt ervoor dat onze bezoekers zich bijzonder welkom voelen tijdens een bezoek aan het Zeeuws Museum. Je ontvangt de bezoekers, zorgt voor betalingsafhandeling, verstrekt informatie en informeert publiek op zaal. Ook zorg je voor de veiligheid van onze bezoekers én die van de collectie door toezicht te houden. Je neemt deel aan de interne veiligheidsorganisatie en verricht werkzaamheden volgens het veiligheidsplan waaronder het lopen van openings- en sluitronden. Daarnaast doe je ook ondersteunende facilitaire werkzaamheden zoals het gereed maken voor gebruik van publieksruimten en depots, post en schoonmaak- en lichte onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw en de collecties.
Na verloop van tijd, afhankelijk van jouw specialiteiten, kun je een breed pakket aan taken krijgen waardoor je werkzaamheden mogelijk erg afwisselend zijn.

Meer over jou

• Je bent een sociaal en verbindend persoon met een open houding.
• Je bent dienstverlenend en gastvrij.
• Je hebt bij voorkeur een mbo 2-diploma Beveiliger of bent bereid deze op korte termijn te behalen.
• Je hebt een bhv-diploma of bent bereid deze te behalen.
• Je staat open voor andere perspectieven, gaat makkelijk om met mensen van alle leeftijden en achtergronden en je kunt goed samenwerken.
• Je kunt goed mondeling communiceren in de Nederlandse en Engelse taal, Duitse taal is een pré.
• Je laat je niet snel van de wijs brengen, je bent flexibel en kunt goed improviseren als dat nodig is.
• Je woont binnen 15 minuten reistijd van de werklocatie.
• Je bent bereid tot het werken van twee weekenden per maand en het draaien van consignatiediensten (gemiddeld één week per maand).

wat bieden wij?

Een klein maar trouw en hecht team met gedreven collega’s, die met plezier samenwerken aan innovatieve tentoonstellingen en programma’s in een gastvrij museum. Een werkplek in één van de mooiste gebouwen van Middelburg. De werkzaamheden starten op detacheringsbasis en de cao provinciale sector is van toepassing. Het salaris bedraagt, op basis van 36 uur per week, minimaal € 2.496,46 en maximaal € 3.147,65 bruto per maand (functieschaal 5) met daarnaast een Individueel Keuze Budget van 22,37% van het bruto salaris. Ook ontvang je een onregelmatigheidstoelage en een toelage consignatiedienst.

Het Zeeuws Museum is aangesloten bij Musea Bekennen Kleur en onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. We streven naar een inclusieve organisatie; ieder talent is welkom!

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, ontwikkelen en geven daarvoor de mogelijkheden.

SOLLICITEREN?

Heb je vragen n.a.v. deze vacature? Mail deze dan naar vacature@zeeuwsmuseum.nl

Je CV, motivatie én jouw antwoorden op de onderstaande vragen stuur je, uiterlijk 21 juli a.s., naar vacature@zeeuwsmuseum.nl.

  1. Wat maakt dat jij een fijne werkdag hebt?
  2. Wat heb jij nodig om deze functie goed uit te kunnen voeren?
  3. Hoe werk je samen met iemand die totaal anders is dan jij? Geef een voorbeeld.

Vóór aanstelling moet je een grijze beveiligingspas kunnen overleggen of, als je nog in opleiding bent, een VOG.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.