Kijkwijzer Zeeuws Museum

ZM Ziezo 

Met deze papieren iPad van het Zeeuws Museum kun je door een menu met vragen en verhalen gaan. De ZM ZIEZO werkt als een kijkwijzer en kun je ook met de hele familie gebruiken in onze presentatie Dit is Zeeland. Kies één van die icoontjes en sla de bladzijde om. Maak de opdracht en denk samen na om vervolgens met elkaar in gesprek te komen. Iedereen ziet iets anders en daarom zijn de antwoorden steeds weer verschillend. De ZM Ziezo is voor kinderen vanaf 8 jaar. Download hier de ZM ZIEZO (Na het downloaden de pdf openen met een reguliere pdf-lezer).

Kijkwijzer Zeeuws Museum

ZM Zigzag

Deze papieren iPhone is voor jongeren kinderen tot en met 10 jaar. Hij is er zowel in het Nederlands als in het Duits. Hij werkt eenvoudig, zoek de afbeeldingen uit de ZM ZIGZAG op in de tentoonstelling Dit is Zeeland en de Wonderkamers.

ZM Ziezo voor groepen

Verdeel 25 of 30 leerlingen in 5 groepjes van 5 of 6 leerlingen en het maakt niet uit waar je begint.
De presentatie Dit is Zeeland heeft namelijk 5 zalen. Wanneer je dan voor iedere zaal 10 minuten neemt, heb je in 50 minuten overal gekeken en ook iets ontdekt. Zorg dat alle groepjes een volwassen begeleider hebben.

Potloodvrij

In het Zeeuws Museum zelf mag je niet met potloden, stiften of pennen werken zonder direct toezicht. De kijkwijzers worden als inspiratie gebruikt. Je hoeft ze dus niet in te vullen met pen of potlood.

Waar

De Kijkwijzers zijn gratis te verkrijgen bij de balie van het Zeeuws Museum.