Vouw een 17e-eeuws schip

Dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Echte avonturiers, dat zijn de Zeeuwen in de 17e eeuw. Met zeilschepen die gebouwd worden in Middelburg en Vlissingen trotseren ze de gevaren van zeeën en oceanen, op weg naar de Oost en de West. Ook dichter bij huis gaan ze de uitdaging aan: vanaf 1568 komen verschillende steden in opstand tegen hun Spaanse overheerser. Dit is het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Een oorlog waarbij de Ooster- en Westerschelde het decor zijn van heftige zeeslagen tussen de Spaanse oorlogsvloot en de Watergeuzen.

Zie je het al voor je? Zo’n zeilschip uit vervlogen tijden waarmee je het avontuur opzoekt? Vraag bij de balie om het gratis ontwerp, kleur het in en vouw het in elkaar!

Geef vorm en kleur aan de Zeeuwse Muts

Dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Je kent haar wel, het Zeeuws meisje uit de 19e eeuw. Gekleed in de Zeeuwse dracht en te herkennen aan haar Zuid-Bevelandse bovenmuts. Deze muts is niet de enige die in Zeeland gedragen werd. In de periode 1750 tot 1950 droegen meisjes en vrouwen op de Zeeuwse eilanden twaalf verschillende soorten mutsen: wijduitstaand, ovaal, rond, vierkant en soms ook over de schouders (sluiermuts). De kanten muts werd met stijfsel in vorm gestreken en geplooid.

De Zeeuwse muts spreekt nog steeds tot de verbeelding en vraagt om creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan ons eigen ‘Zeeuws Museummeisje’. Haar muts bestaat uit koraal, een opgezette Jan van Gent en de buste van een Romeinse veldheer.

Wil je zelf ook een creatieve, persoonlijke en kleurrijke Zeeuwse Muts? Vraag dan bij de balie van het museum om een gratis ontwerp en ga aan de slag!

Kies je opdracht op de ZM ZIEZO

Dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

De ZM ZIEZO is een kleurboek in de vorm van een papieren iPad. Uit het menu kun je een opdracht selecteren die jij wil doen. Na het uitvoeren van de opdracht kun je de ZM ZIEZO mee naar huis nemen en de papieren iPad inkleuren. De ZM ZIEZO is gratis af te halen bij de balie van het museum.