Bezoek de Tapijtenzaal in de vaste presentatie Dit is Zeeland waar u op vakkundige wijze wordt ingewijd in de wereld achter de beroemde Zeeuwse wandtapijten. Deze tapijten vormen het decor voor een uiteenzetting van ongeveer 30 minuten over het grote aandeel van het gewest Zeeland in de opstand tegen de Spanjaarden. De eerste stad van alle “Nederlandse” gewesten die in opstand komt is Vlissingen in 1572. Met de terugtrekking van de Spaanse troepen uit Zierikzee in 1576, zijn de Spanjaarden definitief uit het gewest Zeeland verdreven. Lang voordat hetzelfde in Holland gebeurt.

In het najaar van 1576 plunderen muitende Spaanse troepen Antwerpen. Vele rijke Antwerpenaren vluchten naar het noorden, naar Amsterdam en Middelburg, en zorgen daar mede voor grote voorspoed: de Gouden Eeuw is geboren. Tijdens het tweede deel van de rondleiding bezoekt u de andere zalen van Dit is Zeeland, waar u de rijke geschiedenis van deze periode ervaart.

Voor wie

Volwassenen

Duur

1 uur

wanneer 

Te boeken van dinsdag t/m zondag, tussen 11.00 en 16.00 uur

Let op: Groepsrondleidingen dienen tenminste twee weken voor aanvang te worden geboekt

Waar

De rondleiding start bij de informatiebalie van het museum. U kunt zich daar 15 minuten voor aanvang van de rondleiding melden.

PRIJS (t/m 31-12-2018)

€ 57,50 per rondleiding (max 15 personen).
Volwassenen individueel tot 10 personen € 9,50 p.p.
Volwassenen groepen vanaf 10 personen € 7,50 p.p.
Volwassenen groepen vanaf 50 personen € 6,50 p.p.

Voor prijzen rondleidingen 2019 klik hier.

Boek de groepsrondleiding