Een gezellig en ontspannend uitje voor mensen met (beginnende) dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk Zeeuws Museum. U bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken waarover u met elkaar in gesprek gaat. Tijdens Onvergetelijk staat het genieten centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de (Zeeuwse) kunstwerken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen en creatieve opdrachten en elke maand is er een nieuw thema.

Uit onderzoek blijkt dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

Rondleiding

Iedere eerste vrijdag van de maand beginnen we om 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee in het Museumcafé. De rondleiding start om 14.30 uur en duurt circa een uur. En bij een rondleiding op afspraak beginnen we met een half uurtje koffie/thee te drinken en daarna start de rondleiding.  De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 mensen, waarvan minimaal een persoon met dementie. Wij ontvangen u met een gratis kopje koffie of thee in ons Museumcafé.

WANNEER

Iedere eerste vrijdag van de maand om 14.00 uur staan wij voor u klaar. Dit kan ook op afspraak van dinsdag tot en met zondag.
Het museum is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

DUUR

1,5 uur inclusief ontvangst met koffie of thee.

WAAR

U kunt zich voor aanvang van de rondleiding bij de informatiebalie melden.

PRIJS

€ 9,50 per persoon. Museumkaarthouders krijgen 50% korting.
U betaalt slechts de entree. De rondleiding en de koffie of thee zijn gratis.

Aanmelden

Iedere eerste vrijdag van de maand staan wij voor u klaar. Hiervoor uiterlijk 2 werkdagen vooraf aan de rondleiding reserveren.
Geplande Onvergetelijk Zeeuws Museum rondleidingen vindt u in ons activiteitenoverzicht.
Groepen die mee willen doen aan deze rondleiding dienen tenminste 2 weken van te voren te boeken.  Boek de Onvergetelijk rondleiding

Vragen

Heeft u vragen neem dan contact op met het secretariaat 0118 65 30 00 of rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl

Omroep Zeeland bracht het programma in beeld! Bekijk hier de impressie: 

Onvergetelijk Zeeuws Museum is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op Meet Me @ MoMA van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van: Vrienden van het Zeeuws Museum, Gieskes Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman Van Loo en RCOAK. Wetenschappelijk onderzoek werd verricht door het VUmc.