Op elke woensdag, donderdag en zaterdag in augustus en september introduceert het Zeeuws Museum een familierondleiding in de Abdij van Middelburg. De rondleiding is in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM.

Abdij van Middelburg

Meer dan duizend jaar geschiedenis herbergt de Abdij. Hier zijn verhalen te vertellen over de Middeleeuwse stad met de oude balans, over slavernij, over de Tweede Wereldoorlog, de Four Freedom Awards, over orgels, oude graven, over kruiden en platanen en over monniken, kanunniken, lekenbroeders en Maneblussers! Kortom, geschiedenis, spanning en informatie voor het hele gezin.

Familierondleiding

De familierondleiding is Nederlandstalig en geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Voor elke rondleiding kunnen zich maximaal 8 personen aanmelden. Deelnemers worden uitgenodigd foto’s van de Abdij te delen met het Zeeuws Museum op Instagram: #Abdij #zeeuwsmuseum.

Praktische informatie

Rondleidingen vinden plaats op woensdag, donderdag en zaterdag in augustus en september. De rondleiding duurt een uur en start telkens om 12.00 uur. Verzamel- en vertrekpunt is bij de (dubbele) Balanspoort bij het oranje bord "entree Zeeuws Museum".

Aanmelden

U kunt uitsluitend aan de rondleiding deelnemen na een reservering vooraf die door het Zeeuws Museum bevestigd is. U kunt bij voorkeur via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl reserveren, uiterlijk één dag voor uw rondleiding tot 15:00 uur. Vermeld in de e-mail:

• de datum van de rondleiding
  • uw naam en telefoonnummer
  • het aantal deelnemers

Deelname aan deze rondleiding in augustus en september is gratis. Kijk hier voor de regels voor een veilig bezoek aan het Zeeuws Museum

Meer weten over de Abdij? Klik hier voor meer informatie en hier voor de  Abdijfolder van het Zeeuws Museum (PDF 8mb).