In de zomermaanden organiseert het Zeeuws Museum weer rondleidingen door de Abdij van Middelburg. Doe je ook mee?

Abdij van Middelburg

De Abdij herbergt meer dan duizend jaar geschiedenis. Hier zijn verhalen te vertellen over de Middeleeuwse stad met de oude balans, over slavernij, over de Tweede Wereldoorlog, Four Freedoms Award, over orgels, oude graven, over kruiden en platanen en over monniken, kanunniken, lekenbroeders en Maneblussers! Kortom; geschiedenis, spanning én informatie voor iedereen.

aanmelden 

Abdijrondleiding

De rondleiding is Nederlandstalig en geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. We vinden het leuk als je foto’s van de rondleiding met ons wilt delen. Dat kan door het @zeeuwsmuseum te taggen op Instagram, Facebook en X, en het gebruik van #zeeuwsmuseum.

Aanmelden

Je kunt jouw verzoek voor reservering, uiterlijk één werkdag van tevoren, doorgeven via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl met de namen van de deelnemers en je telefoonnummer. Op basis van beschikbaarheid is reserveren op de dag zelf tot 11.00 uur ook mogelijk m.u.v. weekenddagen. Neem dan telefonisch contact op met ons secretariaat via 0118-653000.

Je bewijs voor deelname is een bevestiging per e-mail van het Zeeuws Museum.

Data en tijden

De Abdijrondleiding wordt in de zomermaanden op dinsdag en donderdag georganiseerd van 11.30 tot 13.00 uur. Bekijk onderstaande data om te zien welke dagen beschikbaar zijn:

juni

18, 20, 25 en 27

juli

2, 4, 9, 16, 18, 23, 25 en 30 

augustus

1, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29

september

3, 5, 10 en 12

Praktische informatie

  • Maximaal 15 personen per rondleiding.
  • Kosten volwassenen €15,00 en kinderen t/m 18 jaar €5,- per persoon.
  • Deelnemers van de Abdijrondleiding krijgen 50% korting op een museumbezoek. Kinderen t/m 18 jaar krijgen gratis toegang. 
  • Verzamel- en vertrekpunt is bij de balie van het Zeeuws Museum op het Abdijplein. Toon je reserveringsbevestiging aan onze medewerker. Je kunt jouw deelname aan de balie betalen.
  • Afhankelijk van de toegankelijkheid van de Abdij kan de route van de rondleiding variëren.

abdijrondleiding op aanvraag

Je kunt de Abdijrondleiding ook op aanvraag boeken voor een groep van maximaal 15 personen. De rondleiding duurt 1,5 uur en kan geboekt worden tussen 11.00 en 15.30 uur op weekdagen vanaf 1 april tot 1 oktober. De groepsrondleiding kost €127,50 en deelnemers krijgen na afloop 50% korting op een museumbezoek.

Meer weten over de Abdij? Klik hier voor meer informatie en hier voor de Abdijfolder van het Zeeuws Museum.