Het Zeeuws Museum zoekt in het vierjarige programma eenZM naar manieren om eenzaamheid aan te pakken. Bijvoorbeeld door het onderwerp bespreekbaar te maken en het taboe dat op eenzaamheid rust te doorbreken. In het eerste project, Vanuit de Diepte, kijken we naar kunstwerken die door de coronapandemie nieuwe betekenis hebben gekregen. De kunstwerken zelf zijn niet veranderd maar door onze ervaringen van het afgelopen coronajaar, zijn we er anders naar gaan kijken. We kijken samen naar het opgestelde kunstwerk en gebruiken het als uitgangspunt voor een socratisch gesprek. Dit kan bijvoorbeeld gaan over je alleen voelen en over het belang van sociale contacten voor onze gezondheid.

De socratische gesprekken vinden plaats op 9 en 16 december van 11.00 tot 13.00 uur. Ben je geïnteresseerd om mee te praten? Meld je dan voor één van de gesprekken aan via eenZM@zeeuwsmuseum.nl. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of nog meer wilt weten over de socratische gesprekken.