Een ontspannen uitje voor mensen met (beginnende) dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk Zeeuws Museum. Je bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken waarover je met elkaar in gesprek gaat. Tijdens Onvergetelijk staat de positieve ervaring centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, breng je met elkaar de (Zeeuwse) kunstwerken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt je op weg met vragen en creatieve opdrachten en elke maand is er een nieuw thema.

meld je aan

Uit onderzoek blijkt dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

RONDLEIDING

Iedere eerste vrijdag van de maand (met ingang van maart) beginnen we om 14.00 uur met een gratis kopje koffie of thee in het Museumcafé. De rondleiding start om 14.30 uur en duurt circa één uur. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 mensen, waarvan minimaal één persoon met dementie. De rondleiding kan ook op afspraak georganiseerd worden van dinsdag tot en met zondag tijdens onze openingstijden.

THEMA'S 

5 april - Streekdracht
3 mei - Voorjaar
7 juni - Eten van Land en Zee
5 juli - Hobby's
2 augustus - Bijzondere plekken
6 september - Groeten uit ...
4 oktober - Oogst
1 november - Oost west, thuis best
6 december - Licht en donker

DUUR

1,5 uur inclusief ontvangst met koffie of thee.

WAAR

Je kunt je voor aanvang van de rondleiding melden bij de informatiebalie bij de ingang van het museum.

PRIJS

De rondleiding bedraagt € 15,00 per persoon inclusief koffie of thee in het Museumcafé. Museumkaarthouders krijgen 50% korting en betalen € 7,50 per persoon.

AANMELDEN

Je kunt je tot een werkdag voorafgaand aan de rondleiding aanmelden via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Wil je een rondleiding op afspraak boeken? Dan dien je dit minimaal twee weken van tevoren aan te vragen.

VRAGEN

Heb je vragen over Onvergetelijk Zeeuws Museum? Neem dan contact op met het secretariaat via 0118 65 30 00 of rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Onvergetelijk. Wij houden je graag op de hoogte over deze rondleiding en andere informatie of activiteiten voor deze doelgroep.

Onvergetelijk Zeeuws Museum is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op Meet Me @ MoMA van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van: Vrienden van het Zeeuws Museum, Gieskes Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman Van Loo en RCOAK. Wetenschappelijk onderzoek werd verricht door het VUmc.