Team jongeren verbindt zich aan het Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum biedt deze zomer een team van Zeeuwse jongeren een bijzonder bijbaantje. Acht jongens en meiden tussen de 14 en 20 jaar treden op als het visitekaartje van het museum. Ze ontvangen niet alleen de bezoekers op zaal maar zijn ook buitenshuis te vinden als promotieteam. Ondertussen krijgen ze een kijkje achter de schermen en leren ze meer over de museumpraktijk en de collectie. Op deze manier verbindt het Zeeuws Museum nieuwe generaties met het erfgoed van Zeeland zoals de missie luidt.

ZM JONG ondersteunt de afdeling educatie tijdens events door bijvoorbeeld te helpen met het begeleiden van publieks- en kinderactiviteiten. Ze zijn host in de tijdelijke tentoonstellingen en geven bezoekers van jong tot oud informatie over de de getoonde collectie. Tevens zetten we de jongeren in voor representatie op de zomermarkten en verspreiding van promotiemateriaal op Walcheren. Kortom; ze zijn onze jonge, frisse gezichten in huis en op locatie!

Gedurende de resterende zomervakantie begeleiden de jongeren iedere dag de bezoekers op zaal in de tentoonstelling Sign of the Times. U vindt ze in de derde zaal om te helpen bij de Emoji Challenge, knutselen van het Zomerschatkistje en het invullen van de Museuminspecties.