In het Zeeuws Museum is het een komen en gaan van dieren. Ze zijn overal te vinden; op borden, schilderijen en opgezet. Een fazant, een paradijsvogel, de burgemeester (dat is een meeuwensoort) en een aalscholver. Een draak op sterk water en een draak van porselein.

boeken

Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs zijn er bijzondere dieren in het museum te zien. Theo de hond, Lea het bottenbeest en Leo de leeuw liggen op zaal. Het zijn reusachtige grote knuffelbeesten. Je kunt er bij en op gaan liggen en bij en op zitten. En opeens is er een schatkist. Daar kun je met elkaar om heen gaan zitten. Til het deksel op en ontdek de tempelleeuw of een vogelfluit.

De kinderen gaan in groepjes van 4 of 5 met begeleider rondkijken. Ze ontdekken vanzelf de schatkisten en Theo, Lea en Leo. De begeleiders zorgen ervoor dat de leerlingen aandacht hebben voor elkaars ontdekkingen. Een bezoek kan beter iets korter dan een heel uur duren. De schatkisten en de grote museumknuffels zijn allemaal voor de derde verdieping: Dit is Zeeland.

Terug op school gaan de leerlingen tekenen: een dier voor in hun museum in de klas.

Praktische informatie

DUUR

1 uur

KLAS

1 en 2

DISCIPLINE

Beeldend en literatuur

COMPETENTIES

Creërend vermogen, reflectief vermogen en onderzoekend vermogen

KOSTEN

De school betaalt voor de museumdocent. Per museumdocent bedragen de kosten €56,-. Begeleiders en kinderen tot en met 18 jaar krijgen gratis toegang tot het museum.

RESERVEREN

Voor reserveringen en meer informatie kun je contact opnemen met rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Een reservering dient minimaal drie weken voor aanvang aangevraagd te worden bij het Zeeuws Museum. De school dient bij de reservering twee mogelijke data en twee tot drie verschillende tijden van aanvang door te geven. Mocht de reservering niet kunnen plaatsvinden op de gewenste tijd of data, dan neemt het Zeeuws Museum contact op voor een andere mogelijkheid.

BEGELEIDING

Bij een groepsbezoek aan het museum dient de school extra begeleiders in te zetten. Voor het basisonderwijs vraagt het Zeeuws Museum één volwassen begeleider per vijf leerlingen. Het Zeeuws Museum zet één museumdocent in op een groep van maximaal vijftien leerlingen. Bij een grotere groep worden er meerdere museumdocenten ingezet en wordt de groep gesplitst. De maximale groepsgrootte is dertig leerlingen.

OPENINGSTIJDEN

Het Zeeuws Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten. Op verzoek van gereserveerde groepen is het museum ook geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur.