15 februari 2019

Museum Plus Bus rijdt voor de eerste keer naar het Zeeuws Museum
Nieuwe samenwerking tussen oudereninitiatief en museum

De Museum Plus Bus rijdt vandaag voor het eerst naar het Zeeuws Museum in Middelburg. De nieuwe samenwerking zorgt voor meer landelijke spreiding van het initiatief voor ouderen, waardoor mensen uit het zuiden van het land beter bereikt worden en kunnen kennismaken met de cultuur en historie van Zeeland. Zij krijgen de dag kosteloos aangeboden dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij en het Zeeuws Museum.

Voorzitter van de Stichting Museum Plus Bus Hendrikje Crebolder “Met het Zeeuws Museum bereiken we meer ouderen in Zeeland en Noord-Brabant. Het Zeeuws Museum is een prachtig museum over de Zeeuwse geschiedenis en heeft veel herkenbaar erfgoed dat onze ouderen nog kennen van vroeger.”

Over het Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In deze voormalige abdij ontdekken museumbezoekers onverwachte eigenschappen van de provincie: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, porselein en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen.
Marjan Ruiter, directeur Zeeuws Museum, zegt hierover ”Wij zijn ontzettend blij dat met de Museum Plus Bus mensen die niet (meer) zelfstandig een museum kunnen bezoeken toch naar het museum kunnen komen. Op deze manier bezorgen we deze groep mensen een fijne en gezellige dag, met als bonus een rit door het prachtige Zeeuwse landschap!”

Museum voor iedereen

Het Zeeuws Museum wil nieuwe generaties verbinden met het erfgoed van Zeeland. De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. Met deze samenwerking wordt het publieksbereik vergroot en draagt het museum nog meer maatschappelijk bij.

Museum Plus Bus

Stichting Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van dertien Nederlandse musea en rijdt sinds 2008 speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Middels een geheel verzorgd dagarrangement bezorgt de Museum Plus Bus senioren een onvergetelijke culturele dag uit. De steun van de BankGiro Loterij en haar deelnemers maakt het mogelijk om dit arrangement kosteloos aan te bieden.

BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De deelnemers maken kans op fantastische prijzen en steunen allerlei vormen van cultuur in Nederland: van molens en monumenten tot cultuurfestivals en musea.

- EINDE PERSBERICHT -


Voor meer informatie en digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Yvette Lardinois, communicatie en marketing Zeeuws Museum
T: 0118 653 000
E: y.lardinois@zeeuwsmuseum.nl
W: www.zeeuwsmuseum.nl

Dieuwertje Tromp, projectcoördinator Museum Plus Bus
T: 020 53 10 391 / 06 460 916 87
E: info@museumplusbus.nl
W: www.museumplusbus.nl

Noot van de redactie:


Voor meer informatie:

Zeeuws Museum
Afdeling Communicatie & Marketing
T: +31 (0)118 653 000
E: info@zeeuwsmuseum.nl
W: www.zeeuwsmuseum.nl