Wilt je meer weten over dementie? Het Zeeuws Museum organiseert in samenwerking met het programma Samen dementievriendelijk de publiekstraining Goed omgaan met dementie. Je krijgt informatie om goed om te gaan met mensen met dementie en je neemt deel aan de demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum in Zeeuws Museum. Dit is een instaptraining om kennis te maken met het onderwerp. De activiteit is niet bestemd voor mensen met dementie.

programma

In deze training leer je in simpele stappen beter contact te maken als je een (on)bekende met dementie tegenkomt. Bijvoorbeeld op straat, in het park, in een winkel of op je werk. Daarnaast ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. De training (duur 2 uur met pauze) wordt verzorgd door een trainer van het programma Samen dementievriendelijk. Na afloop van de training ontvang je het certificaat van Samen dementievriendelijk.
In het tweede deel van de middag, tijdens de demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum, bekijken we de collectie van het museum.

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten. Alleen samen kunnen we Nederland dementievriendelijk maken.

wanneer

Zaterdag 17 maart van 14.00 tot 17.00 uur.

Reserveren is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

duur

3 uur inclusief rondleiding en pauzes.

waar

Voor aanvang bij de informatiebalie melden.

prijs

Gratis inclusief entree, training, rondleiding en een kopje koffie of thee.

Omroep Zeeland bracht de rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum in beeld! Bekijk hier de impressie: