Johannes Goedaert is een insectenliefhebber, fijnschilder en tekenaar. Hij leeft van 1617 tot 1668 in Middelburg. Hij heeft vrijwel zijn hele leven de geheimen van de natuur bestudeerd. In het bijzonder de metamorfose van insecten. In prachtige woorden beschrijft Goedaert hoe hij Zeeland doorzoekt om ‘dierkens’ te verzamelen. Hij stopt ze in glazen potjes, voedt ze, observeert ze en maakt er mooie waterverftekeningen van. Hij bestudeert wel meer dan honderd diertjes: verschillende soorten vlinders, vliegen, bijen, hommels, motten, kevers, pissebedden, wormen, spinnen, rupsen, krekels, en muggen. Van zijn ontdekkingen en tekeningen maakt hij het driedelige boek Metamorphosis Naturalis.

NIEUWSGIERIG

Johannes Goedaert leert ons steeds beter kijken. Zelf op onderzoek uitgaan, geduld oefenen en durven nadenken over wat je ziet. Welke insecten zie je? Welke kleuren zie je? Is er een kleur die je het meeste opvalt?

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in het Zeeuws Museum elke dag op onderzoek uit in de tentoonstelling Uyt eygen ervarentheyd. Er staan rondleiders op zaal om je vragen te beantwoorden en je te helpen met het tekenen en kijken.

WANNEER

Zaterdag 18 februari van 12.00-15.00 uur.

WAAR

Op de derde verdieping van het Zeeuws Museum, in de tentoonstelling Uyt eygen ervarentheyd.

PRIJS

Deelname aan deze activiteit is gratis en mogelijk zonder reservering.