rondleiding

De rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum vindt maandelijks plaats, telkens op de eerste vrijdag van de maand. Elke maand is er een ander thema voor deze dag. Het  thema voor de komende maand is:

  • December:    Boeren, burgers en buitenlui

programma

Een gezellig en ontspannend uitje voor mensen met dementie en hun naasten: dat is Onvergetelijk Zeeuws Museum.

Samen met familie, vrienden of huisgenoten neemt u deel aan de rondleiding. U bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken waarover u met elkaar in gesprek gaat. Tijdens Onvergetelijk staat het genieten centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de (Zeeuwse) kunstwerken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen en creatieve opdrachten. Elke maand is er een ander thema.

Uit onderzoek blijkt dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

duur

1,5 uur

waar

De rondleiding start in het museumcafé met koffie en thee om 14.00 uur. U kunt zich voor aanvang van de rondleiding bij de informatiebalie melden.

prijs

De kosten zijn € 9,50 p.p. Met de Museumkaart ontvangt u 50% korting.
U betaalt alleen de entree voor het museum. De rondleiding en koffie/thee worden gratis aangeboden.
Boek de Onvergetelijk rondleiding  
Er kunnen maximaal 10 personen per rondleiding deelnemen. Bent u later dan de woensdag voorafgaand aan de maandelijkse rondleiding? Informeer via het secretariaat via+31 (0) 118 653000 het nog mogelijk is om deel te nemen.

groepen

Voor groepen is Onvergetelijk Zeeuws Museum ook op afspraak te boeken. Neem voor een boeking uiterlijk 2 weken voor de gewenste datum contact met ons op. Er kunnen minimaal 5 en maximaal 10 personen, waarvan minimaal 1 persoon met dementie, per rondleiding deelnemen.
De kosten zijn € 9,50 p.p. U betaalt alleen de entree voor het museum. De rondleiding en koffie/thee worden gratis aangeboden.
Met de Museumkaart ontvangt u 50% korting.

Cadeautip

Zoekt u een passend cadeau voor uw naasten met dementie? U kunt de rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum ook cadeau geven. Wij bieden hiervoor cadeaubonnen aan. U kunt zelf de hoogte van het bedrag van de cadeaubon bepalen: € 9,50 of een veelvoud hiervan. De cadeaubonnen zijn te koop via de balie en het secretariaat van het Zeeuws Museum. Wij sturen u de bonnen graag toe.

Omroep Zeeland bracht het programma in beeld! Bekijk hier de impressie: 

Onvergetelijk Zeeuws Museum wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van het Zeeuws Museum.