Tot en met zondag 6 september 2020 is de expositie Nooit meer Werken te zien. Een tentoonstelling over werk: toen, nu en straks, waarin onder andere het enorme tempo waarin ons werk verandert en in een aantal gevallen zelfs overgenomen wordt door machines en robots aangekaart wordt. In het verlengde hiervan organiseert het museum een activiteitenprogramma ‘Robots in het Zeeuws Museum’. Hieronder vindt u meer informatie per onderdeel.

Bezoek het museum online met een Museumrobot!

2 t/m 4 september

NIEUW: Het Zeeuws Museum biedt bezoekers, die niet zelf naar het museum kunnen komen, tijdelijk een unieke kans om met behulp van een BeamPro robot vanuit huis de collectie te bezichtigen. De BeamPro is een op afstand bestuurbare ‘museumrobot’ met ingebouwde webcam, waarmee u zelf door het museum kunt ‘wandelen’! Twee breedhoek camera’s, een 360° optie en een reeks aan microfoons zorgen voor een optimale beleving, waardoor het bijna aanvoelt alsof u zich daadwerkelijk in het museum begeeft. En… om uw ervaring nog specialer te maken, zorgt het museum voor een privé-rondleider die meeloopt en meer vertelt over bijvoorbeeld de prachtige Zeeuwse wandtapijten.

Beschikbaarheid
De BeamPro robot is beschikbaar op*:
woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 augustus = vol
woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 september
Tijd: 10.30 - 11.15 uur of 13.00 - 13.45 uur
* Daadwerkelijke beschikbaarheid op aanvraag, afhankelijk van het aantal reserveringen.

Aanmelden
Heeft u interesse om ook gebruik te maken van deze robot? Dan kunt u deze reserveren door hier te klikken.

Voor het gebruik van de robot heeft u een computer of laptop met webcam, microfoon en internetverbinding nodig. Na aanmelding ontvangt u van ons een e-mail met meer informatie en een link naar de software die geïnstalleerd moet worden om de robot te kunnen besturen. Een online bezoek is gratis en duurt circa 45 minuten.

Kom kennismaken met Zorgrobot Maatje

Vrijdag 4 september
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
In samenwerking met WVO Zorg

Benieuwd wat een Zorgrobot precies doet en kan? Kom langs om kennis te maken met ‘Maatje’ en ervaar zelf hoe innovatief deze kleine, vriendelijke robot is! In het dagelijks leven wordt Maatje door WVO Zorg onder andere ingezet bij ouderen met beginnende dementie. De robot ziet eruit als een mini-mensje, kan echt bewegen en emoties in zijn ogen vertonen. Maatje helpt met het bieden van structuur, activatie en gezelligheid. Het geven van een melding om medicijnen in te nemen of tanden te poetsen, maar ook een dansje doen, een spelletje spellen of een kort gesprekje voeren is mogelijk.

Een medewerker van WVO Zorg geeft uitleg en laat zien wat deze robot kan, die zij hebben kunnen aanschaffen dankzij een donatie vanuit Stichting de Godshuizen. Uiteraard kunt u ook zelf interactief met Maatje aan de slag!

Zorgrobot Maatje is op vrijdag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur te vinden op de 2e verdieping bij de expositie Nooit meer Werken.

Zorgrobot Maatje

Post-labouratory: "Designing the transition to a robotic future"

Donderdag 3 september
Tijd: 16.30 – 17.30
Exclusieve lezing voor studenten UCR

Tijdens haar lezing voor de studenten van University College Roosevelt introduceert Ottonie von Roeder haar werk als ontwerper, haar lopende onderzoeksproject over de automatisering van arbeid en haar benadering als ontwerper die zich bezighoudt met robotica, algoritmen en opkomende technologieën. Er wordt gediscussieerd over de impact van technologische ontwikkeling op onze werkcultuur, de participatie van burgers in technologische vooruitgang en de mogelijkheid om automatiseringstechnologie te gebruiken om een betere toekomst vorm te geven.

Ottonie von Roeder is een ontwerper die werkt op het gebied van kritisch en sociaal ontwerp, ontwerpend onderzoek en ontwerponderwijs. In haar werk past ze speculatie en speelsheid toe om bestaande culturele, maatschappelijke en politieke systemen en structuren te begrijpen en in vraag te stellen. Werk van deze kunstenares is tot en met 6 september 2020 te zien in de expositie Nooit meer Werken.