Welkom bij Zeeuws Museum Tekenen online. ZM (Zeeuws Museum) Tekenen is de tekenclub van het Zeeuws Museum. ZM Tekenen begint deze zomer met een online programma. ZM Tekenen is voor iedereen: voor thuisblijvers en thuiswerkers, jong en oud.

DE ONLINE COLLECTIE

De online collectie van het Zeeuws Museum is de inspiratiebron voor ZM Tekenen. Kunstenaars willen met beeldende en creatieve opdrachten bij deze collectie de online bezoekers van het Zeeuws Museum inspireren. Zij kunnen deze opdrachten maken en naar eigen inzicht interpreteren.

ZM TEKENEN THUIS

Kunstenaars delen hun instructies in film en foto. Het Zeeuws Museum nodigt de online bezoeker van harte uit te reageren. De gemaakte tekeningen, schetsen en ontwerpen kunt u met het Zeeuws Museum delen op Instagram #zeeuwsmuseum #tekenclub

kunstenaars

Kunstenaars geven hun favorieten opnieuw betekenis met film en foto. Online bezoekers kunnen het voorbeeld van de kunstenaar volgen.
Iedere maand wordt een nieuwe kunstenaarsopdracht bij de online collectie gepubliceerd. Kunstenaars Michiel Paalvast en Femke Gerestein maken de eerste serie online opdrachten.

Michiel Paalvast: kies een portret uit de online collectie en geef het eigentijdse kleding


Michiel Paalvast: kies een landschap uit de online collectie en maak een eigentijds landschap


Ook aan de slag? Kies dan voor het schilderij hieronder of zoek verder in de online collectie.

Jachthuis Ter Linde onder Ritthem, Laurens Bernards, 1644, olieverf op paneel

Jachthuis Ter Linde onder Ritthem, Laurens Bernards, 1644, olieverf op paneel