Rianne de Witte, geboren in Zeeland (1967) studeerde modevormgeving aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Zij laat zich in haar nieuwe collectie Retour aux Racines / Back to my Roots inspireren door haar Zeeuwse afkomst. De kleding kenmerkt zich door een vermenging van duurzame stoffen en klassieke vormen. De diep rode kleur van de stoffen is afkomstig van de wortel van de Zeeuwse meekrapplant.

zeeuws rood

Onlangs presenteerde Rianne de Witte haar wintercollectie 2008-2009 tijdens de Fashion week in Antwerpen. Een selectie uit deze collectie én een speciaal voor het museum ontworpen zomercollectie 2008 zijn vanaf 15 maart in het Zeeuws Museum te zien. In de nieuwe collectie Retour aux Racines / Back to my Roots laat zij zich inspireren door haar Zeeuwse afkomst. Een Zeeuwse look nieuwe stijl wordt neergezet naast sieraden en streekdrachten uit de collectie van het Zeeuws Museum. De Witte creëert schoonheid met een gevoel van bescherming. Haar kleding kenmerkt zich door een vermenging van duurzame stoffen en klassieke vormen. De diep rode kleur van de zomer- en wintercollecties is afkomstig van de wortel van de Zeeuwse meekrapplant. Annelies Planteydt, ook uit Zeeland afkomstig, maakte voor deze tentoonstelling twee nieuwe colliers van bloedkoraal en parels.

Rianne de Witte

Rianne de Witte, geboren in Zeeland, volgde haar opleiding aan de kunstacademie St. Joost in Breda en studeerde cum laude af. Vanaf dat moment is haar werk te zien in presentaties en shows. In 1996 startte ze haar eigen modehuis El Escudo -het schild van een schildpad- dat symbool staat voor bescherming, vruchtbaarheid en een lang leven. Later gaat ze verder onder het label Rianne de Witte. In 2006 werd Rianne de Witte genomineerd voor de Dutch Design Award. Haar collecties werden onlangs gepresenteerd in Antwerpen, Milaan, Parijs, Tokio en Londen.