Het Zeeuwse onderwijsproject Bouw (Kunst) & Techniek is in volle gang. Leerlingen van 14 basisscholen druk in de weer geweest met het ontwerp en de bouw van een heuse Waterstad. De maquettes hiervan worden momenteel gepresenteerd in het Zeeuws Museum in Middelburg. De leerlingen zijn de afgelopen weken goed op weg geholpen. Allereerst hebben zij een kijkje genomen bij verschillende bouw- en infrabedrijven. Hier hebben zij de bouw in al haar facetten zelf kunnen bekijken. Verder is een docent van het Zeeuws Museum in de klas geweest. De museumdocenten behandelden in hun les de volgende thema’s: Zeeland: land en water, de stad van de toekomst is op het water en bouwen met elkaar hoe doe je dat?

Bèta Mentality Model

Uitgangspunt bij het vormen van ontwerpgroepjes is het Bèta Mentality Model. Daarvoor zitten in iedere groep knutselaars die nadenken over de diverse constructies van de Waterstad, kinderen die nadenken over de presentatie van de Waterstad in het Zeeuws Museum, de denkers die nadenken over het welzijn in de stad en de mensen die aandacht hebben voor design en cultuur.

wedstrijd

De maquettes van de watersteden worden momenteel tentoongesteld in het Zeeuws Museum. Bezoekers van het Zeeuws Museum konden eerder hun stem uitbrengen. Daarnaast was er een deskundigenjury met voorzitter Toine Poppelaars, dijkgraaf waterschap Scheldestromen. De winnaars van het project zijn inmiddels bekend en werden 21 juni feestelijk onthaald in het Zeeuws Museum.

De winnaar van het project Bouw(Kunst) & Techniek is Waterstad De werelddelen van de Jan van Schengenschool uit Heinkenszand. De maquette van de waterstad die zij bouwden, wordt door de vakjury geprezen vanwege het spannende en speelse ontwerp. De publieksprijs komt toe aan de maquette Aqua Isla, van groep 8 van de Bs Ernstschool uit Goes. Deze groep is bij Bouwbedrijf Van de Linde op bezoek geweest.