Regels rondom een veilig bezoek aan het Zeeuws Museum

Wij zijn blij om u weer te kunnen ontvangen! Op dit moment is de situatie in het Zeeuws Museum anders dan gebruikelijk. Dit uiteraard vanwege de maatregelen die wij hebben moeten nemen om bij te dragen aan het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. In overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM hebben wij dit zo zorgvuldig mogelijk gedaan. Wij doen er alles aan om u een veilig en plezierig bezoek te bieden. Daarom is het belangrijk dat u goed voorbereid naar het museum komt.

Om drukte en contactmomenten aan de kassa te voorkomen kunt u het Zeeuws Museum momenteel alleen bezoeken met een vooraf gereserveerde ticket met een starttijd. Komt u eerder aan? Sluit pas aan in de wachtrij op het moment waarop uw tijdslot ingaat.

Een bezoek aan het museum met meerdere personen is alleen mogelijk als alle personen tot één huishouden behoren. Hierna vindt u de informatie over de aangepaste situatie.

beperkte toegankelijkheid en faciliteiten

De route in het Zeeuws Museum is tijdelijk ingrijpend aangepast. Het museum is als gevolg daarvan tijdelijk tijdens de reguliere openingstijden niet te bezoeken door bezoekers die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers en bezoekers met kinderwagens. Uiteraard vinden wij het belangrijk dat een bezoek aan het museum voor iedereen mogelijk is. Voor meer informatie en speciale openingstijden zie hier.

De te volgen route in het museum is grotendeels eenrichting. Wij richten het museum zo in dat het contact met andere bezoekers tot een minimum wordt beperkt. Door de maatregelen is het niet mogelijk het museum te verlaten en daarna opnieuw naar binnen te gaan. Vanaf de starttijd heeft u 1,5 uur de tijd om het museum te bezoeken. De ervaring leert dat dit voldoende tijd is om de tentoonstellingen goed te kunnen bekijken.

De gastenontvangst vindt plaats op het Abdijplein, waar u zich kunt melden met uw ticket. Daar vindt u ook de toiletten en een aantal kluisjes. Er is een beperkt aantal kluisjes beschikbaar. We willen u vragen indien mogelijk uw jas aan te houden en geen grote rugzakken of tassen mee te nemen. Kleine tassen (tot A4 formaat) mag u meenemen in het museum.

Om voldoende ruimte in de museumwinkel te bieden aan de bezoekers, is het assortiment beperkt. U kunt uitsluitend contactloos of met pin betalen.

Museumcafe

Indien u iets wilt eten of drinken in het Museumcafé dient u vooraf een tafeltje te reserveren via telefoonnummer 0118-653081. U kunt er wel zonder reservering afhaalproducten kopen om elders te nuttigen. Het terras van het Museumcafé op het Abdijplein is open en vrij te betreden.

Maatregelen bij gezondheidsklachten

In de volgende situaties kunt u het museum niet bezoeken:

• U heeft verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius)
  • U of een van uw huisgenoten heeft verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid.

Hygiënemaatregelen

Zoals u kunt verwachten zullen wij nog vaker dan normaal zorgen voor een schoon en fris museum. Van de bezoekers vragen wij:

• Was uw handen na contacthandelingen op plekken waar ook anderen geweest zijn 20 seconden met water en zeep. Droog daarna de handen goed met papieren handdoek of blazer. Gooi papier weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak en was daarna uw handen.
  • Schud geen handen.
  • Hou 1,5 meter afstand van anderen.

Het Zeeuws Museum behoudt zich het voor deze regels voor veilig bezoek aan te vullen of aan te passen, bijvoorbeeld als richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven. De overige voorwaarden kunt u vinden in onze ‘Algemene voorwaarden voor bezoek’