Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten. Alleen samen kunnen we Nederland dementievriendelijk maken.

Het Zeeuws Museum organiseert in samenwerking met het programma Samen dementievriendelijk de publiekstraining Goed omgaan met dementie. In deze training leer je in simpele stappen beter contact te maken als je een (on)bekende met dementie tegenkomt. Bijvoorbeeld op straat, in het park, in een winkel of op je werk. Daarnaast ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. De training (duur 2 uur met pauze) wordt verzorgd door twee trainers van het programma Samen dementievriendelijk.

In het tweede deel van de middag, tijdens de demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum, bekijken we met jou de collectie van het museum. Onvergetelijk Zeeuws Museum is een rondleiding voor mensen met geheugenproblemen. Deze rondleiding wordt elke eerste vrijdag van de maand of op afspraak georganiseerd.

Wanneer

Dinsdag 26 november

Duur

14.00-17.00 uur
Inclusief demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum

Prijs

Gratis training inclusief koffie/thee en rondleiding

Reserveren

Aanmelden is noodzakelijk en kan via tel 0118 65 30 00 of rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl