Herfst in het Zeeuws Museum

Tijdens de hele maand oktober zijn er in het Zeeuws Museum extra workshops, rondleidingen, (familie)activiteiten en vertellingen op zaal.


Tour d’Amour

Elke dinsdag en donderdag om 14.00 uur

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema Zij/Hij. Daarom bieden wij de Tour D'amour in oktober, op dinsdagen en donderdagen om 14.00 uur, gratis aan met verhalen en beelden over hoe verrassend, vruchtbaar, romantisch, hartverscheurend of wreed de liefde soms kan zijn. U betaalt alleen de reguliere entree.


Aan de slag in de Werkplaats

Elke dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 uur tot 16.00 uur

In de werkplaats geven vrijwilligers uitleg over de tentoonstelling Mannenpak. Ook kunnen kinderen hier een eigen hoedje van papier, wonderkijker, voetzoeker of beidehandjes inkleuren en vouwen.

Museumkidsweek / Herfstvakantie

Elke zaterdag en zondag om 14.00 uur van 12 t/m 27 oktober

De Museumkidsweek staat dit jaar in het teken van reizen. In het Zeeuws Museum zijn er elke zaterdag en zondag familie- rondleidingen over vogels en de feniks in de Wonderkamers.

Dutch Design Week

Eindhoven

Van 19 t/m 27 oktober is het Zeeuws Museum aanwezig op de Dutch Design Week in Eindhoven. De werkplaats van het Zeeuws Museum toont in Eindhoven zowel het originele oude Zeeuwse mannenpak, als het nieuwe uniform. Modeontwerper Monique van Heist heeft dit ontworpen voor de medewerkers van het team Publieksontvangst en Veiligheid. Lees meer

N8vdN8

Zaterdag 26 oktober vanaf 19.30 uur

Op zaterdagavond 26 oktober organiseert de stad Middelburg de N8vdN8. Het Zeeuws Museum trapt om 19.30 uur af met een groot kinderspektakel. Een feniks van 6 meter breed en 5 meter hoog verrijst op het Abdijplein. Op het plein kunnen kinderen een feniksmasker maken en/of verentattoos schminken. Ook zijn er optredens van steltlopers, zangers, dansers en komedianten.

Wonderkamers

Op zaterdag 5 oktober 2019 werden de nieuw ingerichte Wonderkamers geopend door wetenschapsjournalist Govert Schilling. Dit gehele weekend stond tevens in het teken van het Weekend van de Wetenschap waarbij vele (familie)workshops, tekenlessen, verhalen op zaal en rondleidingen georganiseerd waren. 

Vragen? Neem contact met ons op via: info@zeeuwsmuseum.nl of via: 0118 653 000.
Reserveren voor de Tour d’Amour kan via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Zonder reservering loopt u het risico dat de rondleiding is volgeboekt.