In HANDWERK worden oude technieken door de meest gespecialiseerde ambachtslieden overgedragen aan vakopleidingen en designers. Momenteel staat in dit meerjarenproject hout centraal. Stoelenmaker Caspar Labarre en scheepstimmerman Cees Droste van Historische Scheepswerf C.A. Meerman zijn meesters in het handmatig bewerken en verbinden van hout. Ze zijn de perfecte leermeesters voor de leerlingen van het Goese Lyceum. Die maken twee banken: één voor in museum en één voor op de Werf. Neem plaats!  

U kunt voorafgaand aan een bezoek aan de Werf, een rondleiding door de presentatie HANDWERK in het Zeeuws Museum krijgen. 

Wanneer

Woensdag 13 september van 13.00-13.45 uur

prijs

Deelnemen aan de rondleiding is gratis, u betaalt alleen entree voor het museum. Daarna kunt u op eigen gelegenheid, per fiets, auto of trein naar Arnemuiden om de Werf te bezoeken

Programma (suggestie):

  • 13.00 uur – Rondleiding door HANDWERK in het Zeeuws Museum
  • 13.45 uur – Einde rondleiding, op eigen gelegenheid naar de Werf
  • 14.30 uur – Bezoek aan de Werf (sluit om 17.00 uur)

Hoe kom ik bij de Werf?

Met de fiets
De route is ca. 8 kilometer en duurt ongeveer 30 minuten. Plan uw fietsroute via de Fietsersbond of vraag een geprinte versie bij de balie van het museum.

Met de trein
De treinen vertrekken van station Middelburg op ieder half en heel uur. Station Arnemuiden is het eerste station na Middelburg, het rit duurt ca. 5 minuten. De Werf ligt op loopafstand van het station. In het dorpje Arnemuiden staat op borden de route naar de Werf aangegeven.

Zuidwal 63, Arnemuiden | www.werfarnemuiden.nl