Als onderdeel van de tentoonstelling protest processie parade organiseert het Zeeuws Museum, samen met Amerikaanse kunstenaar Aram Han Sifuentes (zij/hen) workshops vaandels maken. Hiervoor is het museum tijdelijk aangesloten bij de Protest Banner Lending Library. Dit project is opgezet na de verkiezingen van 2016 waarin Trump tot president werd gekozen en komt voort uit Aram's interesse in het delen van textielvaardigheden met een sociaal en politiek doel.

aanmelden workshop

Door samen banners te ontwerpen, maken en uit te lenen, draagt de Protest Banner Lending Library bij aan gemeenschapsvorming, sociale actie en ontwikkelen mensen en groepen hun stem en kracht. 

De banners gaan over allerlei persoonlijke en maatschappelijke onderwerpen, waaronder: de huisvestingscrisis, klimaatverandering en duurzaamheid, LGBTQIA+-solidariteit en de rechten van vluchtelingen. Tijdens de workshop word je uitgenodigd om na te denken over persoonlijke of maatschappelijke thema’s die jij belangrijk vindt. Wil jij je stem laten horen? Schrijf je in en maak je eigen banner.

Banners doneren of lenen

Je kunt ervoor kiezen om jouw gemaakte banner te doneren aan de Banner Lending Library. De gedoneerde banners kun je gratis lenen in het museum voor verschillende gelegenheden, waaronder demonstraties en optochten maar ook evenementen binnenshuis.

Voor dit project werken we samen met PrintRoom Rotterdam en Aram Han Sifuentes. Klik hier voor meer informatie over het werkproces en het maken van een vaandel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data en tijden: 

  • Vrijdag 31 maart 13:30 - 16:30 uur
  • Zaterdag 1 april 13:30 - 16:30 uur
  • Donderdag 13 april 13:30 - 16:30 uur
  • Zaterdag 15 april 13:00 - 17:00 uur in samenwerking met Extinction Rebellion
  • Zaterdag 29 april 13:30 - 16:30 uur

Deelname: aan de workshop kunnen maximaal 10 personen deelnemen.
Kosten: de workshop is gratis en iedereen is welkom!
Aanmelden: via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl en vermeld hierbij de namen van de deelnemers, je telefoonnummer en de data van je voorkeur.

Groepen en lokale initiatieven

Vanaf maart 2023 organiseert het Zeeuws Museum regelmatig de workshop vaandels maken in samenwerking met lokale initiatieven. Ken jij een lokaal initiatief dat hier ook onderdeel van zou willen uitmaken? Zou je zelf met een groep willen deelnemen? Of heb je een andere vraag? Mail dan gerust naar eenZM@zeeuwsmuseum.nl.