Het Zeeuws Museum organiseert, in samenwerking met het RKD ─ Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, een symposium over Adriaen van de Venne (1590-1662). Het symposium vindt plaats ter gelegenheid van de eerste grote overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre – De omgekeerde wereld van Adriaen van de Venne – met werken uit binnen- en buitenland. 

Sprekers

Tijdens het symposium zullen verschillende aspecten van Adriaen van de Vennes leven en werk worden belicht. Sprekers zijn onder meer René van Stipriaan (literair-historicus), Yvonne Bleyerveld (senior conservator Teken- en Prentkunst bij het RKD en bijzonder hoogleraar Kunst op papier en perkament aan de Universiteit Leiden), Johan Koppenol (hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam) en Edwin Buijsen (Van de Venne specialist, geassocieerd onderzoeker bij het RKD en gastconservator van de tentoonstelling).

Informatie

Datum: Vrijdag 22 maart 2024, 10:00-18:00 uur
Locatie: Filmzaal Provincie Zeeland / Zeeuws Museum, Middelburg*
Deelnamekosten: € 20
Programma: download hier het complete programma
Aanmelden via symposium@zeeuwsmuseum.nl

Na aanmelding ontvang je een bevestiging met een betaallink voor het voldoen van de deelnamekosten. Na betaling hiervan is de aanmelding pas definitief.

*N.B. De filmzaal van de Provincie Zeeland is bereikbaar vanaf het Abdijplein via de kloostergangen, entree schuin tegenover het Zeeuws Museum.